Lähes kaikki vanhemmat ovat joutuneet ongelmalliseen tilanteeseen, jossa pienellä lapsella on nuha, mutta lapsi ei osaa vielä niistää. Ja mikä vielä pahempaa, lapsi ilmeisesti vetää eritettä ennemmin sisään päin, kuin puhaltaisi sitä ulos. Usein kuluu monta vuotta, ennen kuin lapsi oppii tehokkaasti niistämään. Mutta mitä tehdä siihen asti?

Ensimmäisenä asiana useimmat vanhemmat menevät apteekkiin. Siellä tarjotaan hanhenrasvan ja fysiologisen liuoksen lisäksi pari vaihtoehtoa manuaalisia imuniistimiä, joiden toisen pään vanhempi panee itselleen suuhun ja toisen lapsen nenään. Kun vanhempi imee suulakkeen läpi, eritteen pitäisi tulla vedetyksi imurin keräimeen. Tällaisilla imuniistimillä voi aiheutua pari ongelmaa.

  1. Monet lapsenvanhemmat eivät pysty imemään sillä, koska itselle aiheutuu vastenmielisyyttä ja pelkoa siitä, että ehkä erite sittenkin sattuu heidän suuhunsa.
  2. Yleensä lapset eivät ole aspiroitaessa kovin yhteistyöalttiita ja tekevät tästä toimenpiteestä vanhemmalle tuntuvasti hankalamman, kuin minkä arvoinen asia on. Siten sinun tulee pitää lasta kiinni, yhtä päätykappaletta lapsen nenässä ja toista omassa suussasi… kädet tuntuvat jo loppuvan!
  3. Apteekissa tarjottaviin välineisiin tulee ostaa myös lisäsuodattimia, jotka ovat suhteellisen kalliita ja jotka eivät ole luontoystävällisiä tuotteita.

 

Aivan, jos lapsellasi on nuha vain muutaman päivän vuodessa, laite tietysti ajaa asian, mutta monilla ei mene niin hyvin. Yleensä nuha on lasten vieraana jopa 10 kertaa vuodessa, varsinkin lastentarhalapsilla, ja nuhan kesto on usein pitkä. Nuha voi olla äärettömän turhauttavaa aikaa koko perheelle. Lapset hengittävät nenän kautta ja nuhan yhteydessä heidän hengityksensä on vaikeutunutta. Se puolestaan aiheuttaa lapselle huonovointisuutta ja itkua. Lapsen syöminen ja juominen on hankalaa, samoin nukkuminen.  Liman poistaminen lapsen nenästä on tärkeää. Jos lima tukkiin nenän kanavan, jossa ilman pitäisi liikkua, se luo suotuisat olosuhteet bakteerien kasvulle ja korvatulehduksen aiheutumiselle. Onko tuttua? Mikä sitten olisi se mukavin ja kivuttomin ratkaisu sekä lapselle että vanhemmalle?

Saammeko esitellä! Nämä kaksi huippusuloista hahmoa ovat Nosiboon sähköisiä nenäimureita – Nosiboo Pro ja Nosiboo Go

Nosiboo sai alkunsa kahden insinöörin ja perheenisän sekä lääkäreiden yhteistyöstä, ja se on voittanut monia tunnettuja palkintoja Saksassa, Englannissa ja USA:ssa. Yhtenä huomattavana palkintona voidaan pitää USA:ssa voitettua PTPA-palkintoa.  PTPA on Pohjois-Amerikan suurin vapaaehtoisten vanhempien testausyhdistys. Vanhemmat testaavat erilaisia tuotteita ja antavat oman arvionsa, joka tarkoittaa, että kyseessä on kaikkein luotettavin palaute tuotteista. Nosiboo valittiin luotettavimmaksi tuotteeksi!

Nosiboo Pron etuna on mahdollisuus säädellä imutehoa. Irtonaisemman ja pienemmän nuhan yhteydessä voi käyttää matalinta tehoa ja suuremman nuhan yhteydessä tehoa voi lisätä. Nosiboo Go eroaa Prosta sikäli, että voit käyttää sitä missä vain – laite toimii ladattavalla akulla. Gon teho on vakaa ja se vastaa Pron maksimia. Älä murehdi, myös voimakkain teho sopii jopa vastasyntyneille.

Nuhainen lapsi on usein pahantuulinen, sillä hänen vointinsa on huono. Nenän puhdistamisen yhteydessä pitää ehdottomasti pysyä rauhallisena, jotta lapsi ei vaistoaisi vanhemman levottomuutta ja jännitystä. Lapselle toimenpide on muutenkin epämiellyttävä ja olisi hyvä esitellä hänelle etukäteen laitetta ja toimenpidettä rauhallisesti ja olla leikkimielinen. Älä pelkää, se ei ole lapselle kivulias, vaan yleensä he eivät pidä siitä, että heitä pidetään kiinni, ja juuri sitä vastaan he protestoivatkin.

Ja, mikä on lisäksi erittäin tärkeää: vilustunut ja nuhainen lapsi haluaa läheisyyttä! Tarjoa hänelle sitä niin paljon kuin mahdollista. Ole hänen vierellään, silitä häntä, näytä huolehtivasi hänestä ja rakastavasi häntä, sillä missäpä olisi rauhallisempaa uinua kuin rakkaan äidin tai isän sylissä.