Nuha eli limakalvon tulehdus on talvikautena lasten ja pikkulasten tavallinen seuralainen. Vastasyntyneen nuhan voi helposti sekoittaa tavalliseen nenän turvotukseen, jonka voivat aiheuttaa vauvan ahtaat nenäkäytävät, kuiva sisäilma, ilmastointilaitteiden käyttö tai äidin hormonit. Virusperäisen nuhan tunnistaa ensimmäisenä päivänä punottavista sieraimista ja vetisestä eritteestä. Toisena tai kolmantena päivänä erite muuttuu kellertävän vihreäksi.

Aikuisen virusperäinen nuha on itsestään parantuva sairaus, joka menee tavallisesti ohi viikossa tai kahdessa. Vauvan nuha on kuitenkin erittäin vaivalloinen sairaus, sillä vauvojen limakalvo on kuohkeampi ja tulehduksen aikana aiheutuva turvotus on paljon suurempi. Ahtaampien nenäkäytävien ja kasvaneen eritteen vuoksi vauvalla ei ole enää suurta mahdollisuutta hengittää nenän kautta. Tärkeät päivittäiset toiminnot, kuten syöminen ja nukkuminen, kärsivät.

Kun vauvan nenä on tukossa…

Vauvan nuhan hoitaminen on hankala prosessi, sillä hän ei osaa itse niistää. Vauvan tukkeutuneen nenän hoitaminen jo varhaisessa alkuvaiheessa on hyvin tärkeää, jotta vältetään eritteen valuminen hengitysteihin ja yskän aiheutuminen. Lapsenvanhemman suurena apurina sairauden aikana on nenäimuri, joka helpottaa vauvan nuhan hoitamista. Vauvan nuhan hoitaminen nenäimurilla on tehokkain tapa parantaa lapsen vointia ja lievittää nuhaa. Laadukkaan nenäimurin pehmeä päätykappale ei vahingoita vauvan limakalvoa ja laite pystyy imemään limaa syvemmältäkin ilman, että pääkappaletta työnnettäisiin syvemmälle.

Vauvan nenän puhdistaminen

Nenän puhdistamiseksi pidä vauvaa sylissäsi. Pane hänet esimerkiksi selkä omaa vatsaasi vasten. Aseta pehmeä päätykappale lapsen sieraimeen, suunnattuna hieman silmän ulkonurkan suuntaan. Näin lima tulee nenästä ulos helpoiten. Käynnistä laite ja valitse sopiva nopeus. Jos lima on irtonaista, pienempi teho riittää. Paksumman liman osalta on järkevää panna ensin nenään hieman fysiologista liuosta, sitten kääntää lisää tehoa ja puhdistaa. Vain pari sekuntia riittää ja koko lima on poistettu! Pitele nenäimurin päätykappaletta kädessäsi siten, että letku on suunnattuna alas. Neste ei sää myöskään sattua letkuun!

Pääkappaleesta tulisi olla hyvin näkyvissä, miten paljon limaa on kerralla kerätty. Puhdistamiseksi ota pääkappale irti, pese se haalealla vedellä ja anna kuivua. Älä koskaan sammuta nenäimuria vetämällä johto seinästä! Sammuta laite sen päällä olevaa nuppia painamalla, jonka jälkeen irrota laite sähköverkosta.

Miksi käyttää vauvan/vastasyntyneen nuhan hoidossa Nosiboo-nenäimuria?

Nosiboo-nenäimurit on valmistettu yhteistyössä useiden asiantuntijoiden kanssa.

Nenäimurin pääkappale on toistuvasti käytettävä – jokaisen käyttökerran jälkeen pääkappale tulee puhdistaa juoksevan veden alla.

Tuotteesta ainutlaatuisen tekee sekin, että liikakäytön välttämiseksi laite kytkeytyy 1,5-2 minuutin käytön jälkeen pois päältä. Laitteen sammuttua sen voi käynnistää uudelleen monta kertaa riippuen käyttötehosta ja toiminta-ajasta. Sen jälkeen laite on käyttövalmis uudelleen 50 minuutin kuluttua. Tällainen järjestelmä suojaa siltä, että laitetta voitaisiin käyttää liian kauan.

Muista! Nenäimurin erityispiirre on se, että kun laite toimii kerralla liian kauan, se kytkeytyy pois päältä. Älä ole huolissasi, laite ei ole rikki! Tällainen järjestelmä on luotu turvallisuuden vuoksi. Kun laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä, sen voi käynnistää uudelleen. Kun nenäimuri on taas liian pitkään käynnissä, se kytkeytyy uudelleen pois päältä. Nyt nuppia painettaessa laite ei reagoi. Kaikki on kunnossa! Nosiboo-nenäimuri on uudelleen käyttövalmiina n. 60 minuutin kuluttua.

Ensi vaikutelma voi olla, että tuote on kallis, mutta käytännössä kyseessä on kertahankinta. Nosiboon päätykappaleita ei tarvitse joka käyttökerran jälkeen vaihtaa, vaan veden alla huolellinen pesu riittää. Lisäksi tuote on moninkertaisesti tehokkaampi kuin vastaavat tuotteet. Se suorittaa työn nopeasti ja kunnollisesti! Sekä lapset että vanhemmat ovat iloiset! Nosiboo sopii loistavasti myös pikkulapsen nuhan hoitoon.